linkedin2 twitter facebook instagram check arrow-left arrow-right arrow-left-2 arrow-right-2 play share search download envelope

Er wordt ook veel gelachen

Annet: "Ons werk is heel serieus. Patiënten balanceren vaak tussen leven en dood. Toch -of misschien wel daardoor- kunnen we onderling lachen en zijn we optimistisch. Even die positieve energie zorgt ervoor dat je daarna weer strak, alert en zorgvuldig kunt zijn."

“ Het is heftig. Maar hoe heftiger, hoe groter de uitdaging. ”

"Mensen vragen me vaak: "Is het niet heel heftig?" Ja, dat is het. Onze patiënten en hun familie maken intense gebeurtenissen mee. Wij doen er alles aan om hun situatie te verbeteren. Dat is voor ons de uitdaging. Als je weet dat onze patiënten vaak grote problemen hebben, dan begrijp je dat die uitdagingen pittig kunnen zijn."

We geven patiënten de beste kansen om in leven te blijven
"Je werkt met de nieuwste, technologische hulpmiddelen, met uitstekende artsen en topcollega’s. Als we een dokter nodig hebben, is die er binnen een paar tellen. We kunnen hier veel. We lopen vaak voorop en we gaan tot het uiterste. Er valt dus ook altijd wat te leren. En dat blijft ook zo. Dat moet je willen. Steeds beter willen worden, steeds meer kunnen doen voor je patiënten."

IC-verpleegkundigen Jasmijn en Annet

Out of the box-oplossingen
"Er is weinig hiërarchie op onze afdeling. Artsen en IC-verpleegkundigen hebben hun expertise en luisteren goed naar elkaar. Er is voldoende ruimte om initiatieven te nemen. Zo laten we zelf bloedonderzoek doen als we daarvoor aanleiding zien. Natuurlijk werken we volgens protocollen en richtlijnen, maar niet alle situaties vallen hieronder. Dan moet je soms improviseren, out of the box-oplossingen bedenken. En als iets beter kan, doen we dat."

Energie hebben én uitstralen, dat is enorm belangrijk
"Kennis en ervaring zijn essentieel. Maar energie is zeker zo belangrijk. Energie hebben en energiek zijn. En het vooral ook uitstralen. Als je even iets niet weet, is er altijd een collega die bijspringt. Een probleem is dan niet meer dan een uitdaging waar je samen een oplossing voor moet verzinnen."

Ik ben enorm trots

"Op het team, m’n vak, en op mezelf. Mijn collega’s en ik zijn erg goed in ons vak, vind ik. Anders zaten we hier niet. Dat maakt je trots. Het is een prachtig vak, je wordt voortdurend uitgedaagd het beste uit jezelf te halen. En wat misschien nog belangrijker is: je doet ertoe!"

We zullen nooit arrogant worden
"In zekere zin zijn we een elite-team. Verpleegkundigen kijken soms tegen ons op. Ook IC-verpleegkundigen van andere ziekenhuizen. De moeilijkste situaties worden tenslotte naar ons doorgestuurd. Voor hen soms een opluchting. Maar wij moeten het dan wel waarmaken. Gelukkig hebben we hier een cultuur van geen kapsones, maar aanpakken. We zijn trots op het vertrouwen dat we krijgen, maar het betekent ook een grote verantwoordelijkheid."

“ Je deelt meer met je collega's dan met je partner. ”

"Het team is voor mij ontzettend belangrijk. De sfeer, de samenwerking, het onderlinge vertrouwen; je moet op elkaar kunnen bouwen. Elkaar kunnen aanvullen en, als het nodig is, ook opvangen. Als het team niet top zou zijn, zou ik weggaan."

Het gevoel dat we iemand gered hebben...
"Van de week stierf een patiënt onder mijn handen tijdens het reanimeren. Dan heb ik het gevoel dat we verloren hebben. Het tegenovergestelde gebeurt ook. Iemand die er uiterst kritiek aan toe is, maar toch vrij snel de IC weer verlaat. Dan ben ik toch wel trots dat we dat samen voor elkaar hebben gebokst."

Dagje meelopen?

“Vind je het lastig om op basis van een site te beslissen? Heel logisch. Kom dan gewoon eens langs om te praten of loop een dagje mee! Bel of mail me en we maken een afspraak.” - Annet Niemantsverdriet

T 06 - 283 06 015
M a.eenhuizen@erasmusmc.nl

Direct solliciteren

Ben je overtuigd en wil je direct reageren op de vacature voor 
IC-verpleegkundige? Vul dan het sollicitatieformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Solliciteren